Стало відомо, коли МВФ перегляне програму співпраці з Україною

Читать на русском
Рада директорів МВФ під час майбутнього засідання також розгляне питання про єврооблігаційний борг України перед РФ у 3 млрд долл. США.

Міжнародний валютний фонд може перенести розгляд питання про перегляд принципів співробітництва з Україною за програмою EFF після щорічних канікул ради директорів.

Про це повідомив офіційний представник Фонду Джеррі Райс під час традиційного прес-брифінгу у Вашингтоні в четвер, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Украна».

«Рада директорів, можливо, проведе засідання щодо другого перегляду (програми EFF – Ред.) в липні. Якщо знадобиться трохи більше часу, це буде після перерви в роботі ради директорів. Проте це все ще можливо в липні», – сказав він.

Райс додав, що рада директорів МВФ під час майбутнього засідання також розгляне питання про єврооблігаційний борг України перед РФ у $3 млрд.

Нагадаємо, що чотирирічна програма EFF для України загальним обсягом SDR 12,348 млрд (близько $17,11 млрд за поточним курсом) спочатку передбачала щоквартальний перегляд програми. На поточний момент Україна змогла отримати лише перші два транші. Частина першого в розмірі $2,7 млрд з $5 млрд пішла уряду для підтримки Держбюджету. Одержувачем інших коштів – $2,3 млрд першого траншу та $1,7 млрд другого – традиційно став Нацбанк.

Раніше міністр фінансів України Олександр Данилюк заявив, що підписання меморандуму з МВФ про виділення країні чергового траншу – питання декількох днів.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: