США допоможуть Україні залучити інвестиції в економіку – Гройсман

Читать на русском
Україна і США детально обговорили можливості підтримки американською стороною процесу створення Офісу супроводу інвестицій при прем'єр-міністрі України.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман у четвер обговорив із першим заступником міністра торгівлі США Брюсом Ендрюсом питання розширення торгового та економічного співробітництва між країнами, а також залучення інвестицій.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Кабінету міністрів України.

«Переконаний у тому, що ми можемо поглиблювати торгову взаємодію. Ми сьогодні відкриті для інвестиційних проектів у різних сферах», – наводить слова прем'єр-міністра прес-служба Кабміну.

Сторони детально обговорили можливості підтримки США в процесі створення Офісу супроводу інвестицій при прем'єр-міністрі України, для чого вкрай важливим є надання консультативної допомоги американських фахівців у його розвитку в Україні.

В ЄБРР пояснили, чому вирішили скоротити інвестиції в УкраїнуПрезидент ЄБРР Сума Чакрабарті заявив, що політична криза в Україні в першому кварталі 2016 року негативно позначився на інвестуванні в країну.

Своєю чергою, перший заступник міністра торгівлі США висловив готовність поділитися досвідом з урахуванням успішного функціонування подібного агентства – Select USA – в Штатах.

Раніше повідомлялося, що президент ЄБРР Сума Чакрабарті заявив, що політична криза в Україні в першому кварталі 2016 року негативно позначився на інвестуванні в країну.

«Слово і Діло» зафіксувало 312 обіцянок Володимира Гройсмана, 187 з яких він виконав. Коефіцієнт відповідальності політика – 60%. Ознайомитися зі списком обіцянок прем'єра можна на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: