Теракт у Ніцці: під час святкування Дня взяття Бастилії вбито 80 людей

Читать на русском
В результаті терористичної атаки під час святкування Дня взяття Бастилії в Ніцці загинули, за різними даними, від 77 до 80 осіб.
Фото: Reuters

У ніч проти п'ятниці, 15 липня, під час святкування Дня взяття Бастилії в Ніцці в натовп людей, які гуляли набережною, врізалася вантажівка, з якої потім відкрили вогонь по людях.

За даними президента Франції Франсуа Олланда, жертвами нападу стали 77 осіб, водночас глава Міністерства внутрішніх справ країни Бернар Казнєв заявив про 80 загиблих. Стан ще 18 осіб лікарі, за його відомостями, оцінюють як критичний, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Ведомости».

За словами очевидців, перш ніж із вантажівки почали стріляти, вона приблизно два кілометри їхала Англійською набережною, роблячи зигзаги з метою вбити або травмувати якомога більше людей.

Як заявив Олланд, водій вантажівки був убитий правоохоронцями. Його особа встановлюється, однак, за попередніми даними, він був вихідцем із Тунісу.

Також президент Франції заявив, що сьогодні має намір відвідати Ніццу, в той час як по всій країні будуть проведені антитерористичні заходи із залученням 10 тисяч військових. Крім того, він підкреслив, що після того, що сталося, Париж посилить удари по екстремістах у Сирії та Іраку. «Ми будемо продовжувати бити тих, хто нападає на нас, у їх лігві», – заявив Олланд.

Нагадаємо, 130 людей загинули під час серії терактів 13 листопада 2015 року в Парижі. Тоді терористи атакували популярні місця відпочинку: кафе, концертний зал і футбольний стадіон.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: