Бойовики продовжують гатити з важкої зброї – штаб АТО

Читать на русском
Члени незаконних збройних формувань продовжують грубо порушувати Мінські угоди та застосовувати заборонені озброєння.

Бойовики самопроголошених республік обстріляли опорні пункти Збройних сил України із забороненої артилерії та важких мінометів.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО, пише «Слово і Діло».

«За минулу добу в районі проведення антитерористичної операції російські окупаційні війська 64 рази відкривали вогонь по позиціях сил АТО. Зокрема, 38 разів – на маріупольському, 20 – на донецькому та 6 – на луганському напрямках», – йдеться в повідомленні.

Так, бойовики зі 152-мм артилерії обстріляли позиції сил АТО в Мар’їнці та Красногорівці. Крім того, в Красногорівці ворог застосував 122-мм самохідні артилерійські установки.

«Зі 120-мм мінометів ворог бив по Широкиному та Мар’їнці. Міномети калібром 82 мм супротивник використав у Водяному, Лебединському та Березовому. Не припиняє противник збройні провокації й на донецькому напрямку. Найгарячіше було під Авдіївкою. Тут російські окупанти застосували 120-мм та 82-мм міномети, гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю», – додали в штабі.

Також російські окупанти з мінометів 120 калібру вели вогонь по Новоселівці другій, а по Опитному та Зайцевому – з 82-мм мінометів і гранатометів. Крім того, на Луганщині бойовики вели як прицільний, так і хаотичний вогонь по Новоолександрівці, Станиці Луганській і Новозванівці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: