Комітет виборців зафіксував масовий підкуп електорату в окрузі №114

Читать на русском
Один із кандидатів у народні депутати депутати в окрузі номер 114 у Луганській області масово підкуповує виборців.

Комітет виборців України заявляє про зафіксований масовий підкуп виборців під виглядом проведення «дослідження» в окрузі №114 у Луганській області.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу КВУ.

За даними Комітету, виборців, зареєстрованих в окрузі, запрошують нібито на агітаційну зустріч із кандидатом Тарасом Костанчуком, за що обіцяють заплатити 200 грн.

«Під час заходу їм показують рекламу кандидата та пропонують її оцінити. Після цього виборці можуть отримати компенсацію за витрачений час у розмірі 200 грн, а також укласти спеціальний договір. У договорі виборець має вказати свої паспортні дані, після чого отримує гроші», – повідомили в КВУ.

Факти такого підкупу зафіксовані в Біловодському, Марківському та Міловському районах Луганської області.

Довибори 2016, округ №114: обери свого кандидата (тест)Слово і Діло підготувало тест, який, грунтуючись на передвиборних програмах, допоможе визначитися з кандидатом у 114 окрузі.

Такі дії, підсумували в КВУ, є порушенням чинного законодавства, зокрема статті 74 закону «Про вибори народних депутатів України».

Нагадаємо, 17 липня довибори до Верховної Ради відбудуться у Волинській (23 округ), Дніпропетровській (27 округ), Івано-Франківській (85 округ), Луганській (114 округ), Полтавській (151 округ), Херсонській (183 округ) та Чернігівській областях (206 округ).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: