Росія затримала 130 вагонів українських транзитних вантажів

Читать на русском
Через російську блокаду на українсько-білоруському кордоні стоять 130 вагонів українського транзиту до Середньої Азії.

Через обмеження транзиту, запроваджені Росією проти України, на українсько-білоруському кордоні стоять майже 130 вагонів з українськими товарами, які прямували до Середньої Азії.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу «Укрзалізниці».

«На прикордонних передавальних станціях України та Білорусі через запровадження додаткових обмежень щодо транзиту через територію Росії товарів походженням з України, які прямують до Казахстану та Киргизстану, вже затримано майже 130 вагонів призначенням до цих республік», – повідомили в «УЗ».

Росія обмежила транзит українських товарівУ Міністерстві економічного розвитку вважають, що російські обмеження можуть повністю зупинити транзит українських товарів до Центральної Азії.

«Укрзалізниця» запропонувала клієнтам залізничного транспорту вибрати альтернативний маршрут для доставки товарів до Середньої Азії, який пролягає через Чорне та Каспійське моря та проходить територією України, Грузії та Азербайджану. За таким маршрутом уже здійснюється доставка українських та європейських вантажів одержувачам країн Середньої Азії, відзначили в «УЗ».

Нагадаємо, Україна має намір вкласти інвестиції в розвиток морських портів та річкової інфраструктури для залучення перевізників товарів із Китаю та країн Азії до Балтійського регіону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: