Азербайджан та Україна відновлюють проект «Одеса-Броди» – Алієв

Читать на русском
Відновлення цього проекту створить хороші транспортні можливості, які з'єднають Каспійське, Чорне та Балтійське моря.

Президент України Петро Порошенко та президент Азербайджану Ільхам Алієв розпорядилися відновити проект трубопроводу «Одеса-Броди» для транспортування каспійської нафти до країн Європейського Союзу.

Про це Алієв сказав у ході спільної заяви з Петром Порошенко в Баку в четвер, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Ми дуже серйозно обговорили реалізацію проекту «Одеса-Броди» й дали доручення відновити цей проект, тому що Азербайджан поставляє на європейські ринки дуже великі обсяги своєї нафти й стає транзитною країною для країн, які перебувають на східному узбережжі Каспійського моря», – сказав Алієв.

За його словами, відновлення цього проекту створить хороші транспортні можливості, які з'єднають Каспійське, Чорне та Балтійське моря.

«Цей трикутник має потенціал для співпраці, і я вважаю, що, без сумніву, роль транспортного коридору є ключовою в нашій взаємодії», – підкреслив він.

Нагадаємо, що влада Азербайджану висловила зацікавленість у організації збирання транспортних літаків Ан-178 розробки держпідприємства «Антонов» на власних потужностях.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: