Що зміниться для України з приходом нового прем'єра Британії? Експерт

Читать на русском
Андрій Єрмолаєвполітолог

Незалежно від імені та навіть партії у Британії була та залишається своя лінія.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор Інституту стратегічних досліджень «Нова Україна» Андрій Єрмолаєв, аналізуючи те, як вплине на Україну призначення Терези Мей новим прем'єром Великобританії.

«У Великобританії була та залишається своя лінія як у великій політиці, так і в двосторонніх відносинах. Британія робитиме все, щоб зберегти баланс інтересів у Європі, й вона вже зробила великий крок у цьому плані. Brexit потрібно розглядати не стільки як історичну випадковість, скільки як продуманий і своєчасний крок в умовах кризи Євросоюзу», – міркує Єрмолаєв.

Одночасно, як підкреслив фахівець, Британія зацікавлена в тому, щоб використовувати такі країни, як Україна, як елемент нового балансу інтересів.

«З одного боку, й це вже проявляється, потрібно очікувати підвищення інтересів британських інвесторів, в тому числі великих, до української економіки, особливо до секторів прив'язаних до європейського ринку, зокрема до промислового сектору», – припускає він.

Разом із тим, на його думку, очікувати від Британії великої підтримки євроінтеграційних прагнень України не варто.

«Інтерес Британії в іншому. Україна буде цікава Британії саме в якості елемента нової системи балансу інтересів. І новий уряд, і всі наступні будуть послідовно реалізовувати цю лінію», – проаналізував Андрій Єрмолаєв.

Нагадаємо, що 24 червня чтали відомі офіційні результати референдуму щодо виходу Великобританії з ЄС. 51,9% британців проголосували за вихід зі складу Євросоюзу. Тоді ж прем'єр-міністр Девід Кемерон заявив, що подає у відставку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: