Учасники хресної ходи прибули до Полтави

Читать на русском
До Полтави дісталися учасники всеукраїнської хресної ходи, яка прямує з Донеччини до Києва.

До Полтави на автобусах приїхало близько 70 учасників хресної ходи, організованої Українською православною церквою Московського патріархату.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Вони пройдуть пішки від села Розсошенці до села Горбанівка, де проведуть молебень і заночують у Хрестовоздвиженському жіночому монастирі.

Віруючі прибули у ніч на середу й частина з них заночувала в Свято-Макаріївському кафедральному соборі. Порядок біля собору охороняють представники громадських формувань та патрульна поліція. За словами перших, станом на ранок середи конфліктів не зафіксовано, повідомляють місцеві ЗМІ.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков запевнив, що поліція не допустить провокацій. «Я не знаю того «тітушку», який ризикне використовувати цю ситуацію для дестабілізації в Києві ... киянам немає за що турбуватися», – сказав він.

Очільниця Національної поліції Хатія Деканоїдзе повідомила, що для попередження провокацій у Києві будуть задіяні 2,5 тисячі поліцейських.

Нагадаємо, спікер Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що Кремль готує провокації в Києві під час хресної ходи. Соцмережі бурхливо відреагували на фото й відео, деякі користувачі відзначали, що серед учасників процесії багато молодих чоловіків спортивної статури.

Як писало «Слово і Діло», хресна хода розпочалася 3 липня. Напередодні святкування Дня хрещення Русі-України її учасники прибудуть до столиці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: