В «Укроборонпромі» розповіли, як іде процес імпортозаміщення

Читать на русском
Найбільше підприємств було залучено до роботи в Харківській, Київській, Черкаській, Дніпропетровській і Чернігівській областях.

У першому півріччі 2016 року кількість машинобудівних підприємств в Україні, які працюють на «оборонку», зросла до 296.

Таким чином, держконцерн «Укроборонпром» втілює в життя програму імпортозаміщення, повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на прес-службу компанії.

«Укроборонпром» дійсно став локомотивом розвитку всієї вітчизняної економіки й ми маємо цьому офіційне підтвердження. Ми забезпечуємо замовленнями наші машинобудівні підприємства, а вони надають роботу українцям та збільшують відрахування податків до Бюджету», – заявив генеральний директор концерну Роман Романов.   За словами глави «Укроборонпрому», найбільше підприємств було залучено до роботи в Харківській, Київській, Черкаській, Дніпропетровській і Чернігівській областях.

«Наприклад, промисловий потенціал Харківської області використовується вже на 87%, а, за інформацією ОДА, машинобудівний індекс регіону досяг 100%. Ведеться робота із заміщення близько тисячі позицій для ОПК, які раніше поставлялися з Росії», – пояснив він.

Нагадаємо, що «Укроборонпром» підписав 14 меморандумів про співпрацю з містом Києвом та обласною владою. Таке об'єднання є вельми ефективним, оскільки дозволяє залучати до кооперації різні підприємства в усій країні. Так, Житомирський бронетанковий завод із моменту укладення меморандуму залучив до кооперації 67 підприємств різної форми власності.

Як раніше повідомляло «Слово і Діло», ДК «Укроборонпром» консолідував авіабудівні підприємства України в одну структуру, створивши літакобудівний кластер – Українську авіабудівну корпорацію.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: