Нацгвардія вилучила у копачів бурштину броньовик

Читать на русском

Бійці спецпідрозділу «Дніпро-1» Національної гвардії України знайшли та вилучили у нелегальних копачів бурштину у Волинській області гусеничний всюдихід.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це міністр внутрішніх справ Арсен Аваков написав на своїй сторінці в Facebook.

«Кілька днів тому при патрулюванні безпілотниками спецпідрозділу «Дніпро-1» на цій самій віддаленій від населених пунктів території боліт у заповіднику виявили незаконний «клондайк видобувачів бурштину». Безпілотники обстріляли. Два з трьох були збиті... це не фронт... на зйомках було видно багато озброєних людей, жахливу картина розорення природи заповідника та... бронетехніку», – написав Аваков.

Суд заарештував затриманих членів ОЗУ з видобутку бурштинуГолосіївський районний суд заарештував фігурантів бурштинової справи, про затримання яких в понеділок розповідав Луценко.

За словами міністра, сьогодні під ранок спецпідрозділи Нацполіції зайшли на далекі острови в Рівненському заповіднику в Рокитнівському районі та затримали групу незаконних старателів, які чинили опір спецпризначенцям. Бійці вилучили бронемашину МТ-ЛБ, затримано кілька людей.

Відзначимо, що даний «броньовик» - насправді гусеничний всюдихід ГАЗ-71.

Аваков додав, що копачі спробували організувати звільнення своїх спільників, і зазначив, що МВС продовжить наводити порядок у регіоні.

«За необхідності до місця заворушень будуть направлені додаткові підрозділи Нацгвардії та поліції. Операції з наведення порядку триватимуть!», – підсумував міністр.

Нагадаємо, раніше генеральний прокурор Юрій Луценко виступив за легалізацію видобутку бурштину.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: