Чого чекати від зустрічі Росія-НАТО? Експерт

Читать на русском
Олександр Федутаексперт - міжнародник МІАУ "Росія - Україна"

Холодна війна НАТО з РФ дійсно є.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор дослідницьких програм Міжнародного інформаційно-аналітичного центру «Росія-Україна» Олександр Федута, аналізуючи засідання ради Росія-НАТО в Брюсселі.

«До вторгнення РФ до Криму НАТО вже сприймало Росію як ненадійного партнера. Навіть війна в Грузії не змогла вплинути на це. Путін зробив дуже велику помилку, оголошуючи Крим незалежною республікою під патронатом Росії», – констатував Федута.

На думку експерта, зустріч Росія-НАТО нічого не змінить.

У Білому домі попередили, на що зважиться НАТО через агресію РФЗаступник радника президента США з національної безпеки Бен Родс розповів, на що може піти Альнс через агресивну політику РФ.

«Бюрократичний механізм дуже серйозний, тим паче військовий. Механізм входження нових підрозділів НАТО на територію колишнього соціалістичного табору вже є неминучим і Росії доведеться з цим змиритися. Питання в тому, яка ймовірність посилення конфронтації», – пояснює він.

На його думку, риторика залишиться тією ж – про необхідність діалогу заради безпеки. Посилення конфронтації вже не буде, оскільки воно зараз неможливе в принципі.

Додамо, що російські дипломати вже відреагували й заявили, що НАТО продовжує існувати у військово-політичному «задзеркалля».

Як відомо, засідання Росія-НАТО має відбутися вже завтра, 13 липня, в Брюсселі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: