Рада ухвалила два закони про захист довкілля (доповнено)

Читать на русском
Народні депутати України ухвалили закон про оцінку впливу на довкілля, спрямований на попередження та запобігання екологічній шкоді.

Народні депутати України сьогодні, 12 липня, ухвалили закон про оцінку впливу на довкілля, спрямований на попередження та запобігання екологічній шкоді, а також закон про стратегічну екологічну оцінку.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

За законопроект №2009а за ініціативою Ірини Геращенко, Ігоря Кононенка, Олексія Рябчина, Ганни Гопко та інших проголосував 251 народний депутат.

Верховна Рада готує відповідь польському СенатуРада готує відповідь на рішення польського Сенату оголосити 11 липня днем пам'яті жертв «геноциду, вчиненого українськими націоналістами».

Цей документ передбачає встановлення правових та організаційних засад оцінки впливу на довкілля в процесі ухвалення рішень про здійснення господарської діяльності, яка може мати значний вплив на довкілля.

Законопроект «Про стратегічну екологічну оцінку», який передбачає встановлення механізму стратегічної екологічної оцінки для забезпечення охорони навколишнього природного середовища під час планування суспільного розвитку та господарської діяльності, нардепи ухвалили з другої спроби. З першого разу депутати віддали за закон 215 голосів. Дві спроби знадобилося нардепам, щоб повернутися до розгляду документу. На другому голосуванні 239 голосами законопроект був ухвалений за основу.

Варто зазначити, що ці законопроекти є частиною імплементації Україною Угоди про асоціацію з ЄС.

Нагадаємо, сьогодні засідання парламенту відкрилося знову із заблокованою трибуною.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: