«Антонов» встановить на свої літаки канадську авіоніку

Читать на русском
Підписання контрактів відбулося в рамках міжнародного авіакосмічного салону Farnborough International Airshow 2016.
Ан-124

ДП «Антонов», що входить до складу ДК «Укроборонпром», підписало два контракти з канадською Esterline CMC Electronics на поставку авіоніки для оснащення транспортних літаків Ан-124, а також пасажирських Ан-148/158 і військового Ан-178.

Підписання контрактів відбулося в рамках міжнародного авіакосмічного салону Farnborough International Airshow 2016, який проходить у Великобританії, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу «Укроборонпрому».

«Ми дуже пишаємося тим, що «Антонов» обрав наші системи авіоніки для цього сімейства літаків. Це підтвердження нашої основної експертизи навігаційних систем і світового визнання», – заявив президент Esterline Avionics Systems Мішель Потвен.

Перший контракт передбачає поставку системи управління польотом CMA-9000 (FMS), датчиків GPS CMA-5024 та багатофункціонального дисплея в подвійній конфігурації MFD-2068 для Ан-124.

Генштаб України замовив розробку вітчизняного бойового літакаГенеральний штаб України замовив державному підприємству «Антонов» розробку вітчизняного бойового літака з двигунами від ПАТ «Моторсіч».

За умовами другого контракту українські авіабудівники отримають систему управління польотом CMA-9000, а також багатофункціональні дисплеї MFD-3068 для установки на Ан-148/158/178 комерційного та військового призначення.

Нагадаємо, що вчора, 11 липня, відбулося підписання Угоди про зону вільної торгівлі між Україною та Канадою.

Як повідомлялося раніше, Азербайджан висловив зацікавленість в організації збирання транспортних літаків Ан-178 розробки держпідприємства «Антонов» на власних потужностях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: