СБУ спіймала нелегальних експортерів лісу

Читать на русском
СБУ припинила діяльність фірми з нелегального експорту українського лісу з мільйонним оборотом.

Працівники Служби безпеки України разом із Національною поліцією в місті Коростень Житомирської області припинили діяльність фірми, яка експортувала в Азію нелегально вирубаний ліс.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу СБУ.

За даними правоохоронців, зловмисники надали Житомирському обласному управлінню лісового та мисливського господарства фіктивні документи про походження деревини. Вони були нібито видані двома столичними державними лісокористувачами. На підставі підроблених документів, підприємці отримували сертифікати про нібито легальне походження деревини, після чого оформляли на митниці дозвіл на експорт матеріалу.

Аж тріски летять: яка ситуація з вирубкою карпатських лісів?«Слово і Діло» підготувало відразу дві інфографіки про ситуацію навколо незаконної вирубки лісів в Карпатах.

Під час перевірки документації комерційної структури СБУ задокументувала вже десять фактів експорту за кордон партій лісоматеріалів. Лише за один квартал підприємці вивезли в Азію за фіктивними документами майже 900 кубометрів деревини мінімальною вартістю 1,6 мільйона гривень. Проти зловмисників порушено кримінальне провадження.

В рамках досудового слідства встановлюється загальний розмір завданих державі збитків, реальні обсяги вивезеного та ринкова вартість товару.

Нагадаємо, раніше в зоні АТО СБУ викрила організовану злочинну групу, яка протягом останніх двох років незаконно переправляла товарно-матеріальні цінності на тимчасово окуповані території.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: