«Грузинська партія» проти «єврооптимістів»: шанси на успіх. Оцінка експерта

Читать на русском
Віктор Небоженкополітолог

Безумовно, Саакашвілі залишається негласним лідером нової партії Сакварелідзе-Каська.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор служби «Український барометр», політолог Віктор Небоженко, аналізуючи перспективи партії Найєма та команди Каська-Сакварелідзе.

«Зараз партія Саакашвілі візьме 10-15 досвідчених політиків і заявиться з дуже чіткою позицією. Саакашвілі хоче, щоб люди йшли під його програму та за його планом дій. Лещенко з Найємом цього не хочуть», – констатував політолог.

При цьому, на його думку, великою є ймовірність того, що Саакашвілі може взагалі повернутися в Грузію.

«Якщо його партія перемагає на виборах, він повертається на батьківщину й стає прем'єр-міністром», – припускає Небоженко.

Але, як зазначив експерт, це не означає, що всі грузини поїдуть з України.

«Вони є частиною західної структури опору Росії й тут вони перебувають не тому, що їх «попросили» з Грузії. Навіть якщо Саакашвілі поїде додому, він не залишить Україну «в спокої», – вважає Небоженко.

Експерт про партію Сакварелідзе: черговий проект з ідеологією «за все хороше, проти всього поганого»Політтехнолог проаналізував інформацію про створення нової партії Давида Сакварлідзе та Віталія Каська.

Водночас як розповів політолог, об'єднання партії Найєма-Лещенка з «грузинською командою» не є можливим.

«У Саакашвілі 15 років жорсткої політичної боротьби. Вони просто нерівні. Однієї команди не буде. Саакашвілі потрібно, щоб підпорядковувалися йому, й це зрозуміло. Він досвідчений політик, з великим досвідом реформ. У Лещенка та Найєма – лише двозначна участь на перших етапах Майдану», – пояснює експерт.

За його словами, команда Найєма поки що є цікавою як люди, які розкривають виразки корупції.

«На замовлення чи ні – немає значення. Важливо, що це відбувається. Але цього недостатньо для політика. Вони не політики. Звичайно, можуть рухатися, якщо не стануть в позу й не відчують себе «заслуженими політиками», – підкреслив він.

Як відомо, в суботу, 9 липня, пройшов з'їзд партії «Демальянс», на якому Сергій Лещенко підтвердив, що ведуться переговори з «грузинською командою».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: