Експерт розповів, що може стати причиною перевиборів до ВР

Читать на русском
Микита Потураєвполітолог

Проведення перевиборів цього року є дуже малоймовірним.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Микита Потураєв, аналізуючи ймовірність перевиборів у зв'язку із соціально-економічними факторами та позицією політсил, які наполягають на розпуску ВР.

«Дострокові вибори якщо й відбудуться, то не раніше наступного року. Безумовно, зараз усе залежить від соціально-економічних чинників і того, чи вдасться уряду Гройсмана хоч якимось чином пожвавити економіку та підняти соціальні стандарти в країні. Очевидно, що рівень тарифів навіть з урахуванням субсидій жодним чином не знімає соціальної напруженості», – міркує політолог.

На його думку, перспектива виборів пов'язана виключно з цими питаннями й із тим, наскільки Кабмін Гройсмана готовий вирішувати ці завдання.

Поки партії кричать про «тарифний майдан», «Опоблок» тихою сапою повертає електоратЕксперт прокоментувала заяву Юлії Тимошенко про об'єднання опозиційних партій проти влади.

На сьогоднішній день, як додав він, сигнали, які надходять від бізнесу, не вселяють оптимізму.

«Україна продовжує перетворюватися на державу із сировинною економікою, а такі держави в принципі ніколи не мали достатніх ресурсів для підвищення рівня добробуту», – пояснює експерт.

Нагадаємо, минулого тижня фракції «Батьківщини» та «РПЛ» блокували трибуну, зривали засідання ВР та заявляли, що дострокових виборів не уникнути.

Сьогодні в «Опоблоці» повідомили про готовність скласти мандати та виступили за саморозпуск ВР.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: