Чи піде «Батьківщина» на домовленості з «Опоблоком» заради перевиборів? Експерт

Читать на русском
Микита Потураєвполітолог

Українська політика – це союз усіх з усіма. Домовленості можуть бути з ким завгодно, а конфігурації – найнесподіванішими.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Микита Потрураєв, аналізуючи інформацію про те, що «Опозиційний блок» виступає за саморозпуск Ради та готовий здати мандати.

«Зокрема, не виключено, що існують домовленості «Опоблоку» та «Батьківщини». У важкій соціально-економічній ситуації популістські сили, якими є ці фракції, можуть бути зацікавлені в такому сценарії», – міркує Потураєв.

В країні склалася ситуація, коли вигідніше бути в опозиції, ніж при владі — експертПолітолог прокоментував інформацію про те, що фракція «Батьківщини» офіційно заявила про перехід до опозиції.

На його думку, з боку Тимошенко зараз правильно було б «сколотити» широкий блок навколо своєї партії, а переговори протягом останнього півріччя йдуть між усіма політичними силами.

«Чи може Тимошенко зіграти в одну руку з Бойком, Льовочкіним і спробувати ініціювати дострокові вибори? Так, може, оскільки динаміка в них непогана. Але зростання рейтингу не настільки вже й велике, тому все-таки ймовірність виборів цього року є невеликою», – вважає політолог.

Підсумовуючи, експерт зазначив, що зараз для країни соціальні вибухи й кардинальні зміни є не найкращим варіантом у зв'язку із зовнішніми загрозами.

Як відомо, для розпуску парламенту потрібно, щоб як мінімум 150 депутатів склали мандати.

Нагадаємо, що минулого тижня Тимошенко заявила про створення широкої опозиції до чинної влади.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: