Кириленко розповів про хід декомунізації в Україні

Читать на русском
Віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко розповів про хід демонтажу пам'ятників часів СРСР.
В'ячеслав Кириленко

В рамках декомунізації в Україні було демонтовано 1018 пам'ятників Леніну, а також 148 інших монументів і пам'ятників.

Про це в ефірі «Українського радіо» розповів віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Станом на сьогодні, починаючи з 8 грудня 2013 року, коли в Києві революційним народом був повалений пам'ятник Леніну, який символізував імперський гніт України з боку Росії, всього 1018 пам'ятників Леніну по всій країні демонтовано, плюс 148 пам'ятників і монументів іншим радянсько-партійним діячам», – заявив Кириленко.

За його словами, ще понад тисячу пам'ятників Леніну залишилося. Кириленко додав, що в рамках закону про декомунізацію перейменовано понад 2,5 тисячі об'єктів топоніміки.

«Протягом 2015-2016 років понад 1 тис. адміністративних одиниць перейменовано, з них 24 райони та 31 місто, але процес ще не завершений – 15 адміністративно-територіальних одиниць потребують перейменування й тривають дискусії про перейменування одного обласного центру – Кіровограда», – зазначив віце-прем'єр.

Нагадаємо, нещодавно в рамках декомунізації були перейменовані ще два міста – Комсомольськ (Полтавська область) і Дніпродзержинськ (Дніпропетровської області) на Горішні Плавні та Кам'янське відповідно.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: