Мінфін погодився профінансувати українські ПТУ

Читать на русском
Олександр Данилюк також відзначив злагоджену позицію Мінфіну та МОН про необхідність вирішення цих питань до початку нового навчального року.
Олександр Данилюк

Міністерство фінансів України виділить кошти на покриття дефіциту місцевих бюджетів щодо фінансування професійно-технічних училищ України.

Про це йшлося на зустрічі представників Мінфіну, Міністерства освіти і науки та обласних державних адміністрацій щодо фінансування ПТУ, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Кабміну.

В ході зустрічі міністр фінансів України Олександр Данилюк підкреслив конструктивну позицію очолюваного ним відомства щодо рішення фінансових питань тих ПТУ, обсяг фінансування яких є занадто обтяжливим для місцевих бюджетів.

Міністр також відзначив злагоджену позицію Мінфіну та МОН про необхідність вирішення цих питань до початку нового навчального року.

Гірка доля ПТУ: як профтехосвіта стала першою жертвою Бюджету-2016Бюджетна децентралізація передбачає фінансування ПТУ з місцевих бюджетів, однак утримувати їх місцева влада не в змозі, оскільки йдеться про десятки мільйонів гривень на рік.

Як повідомляється, в зустрічі взяли участь міністр фінансів Олександр Данилюк, заступник міністра фінансів Сергій Марченко, заступник Міністра освіти та науки Павло Хобзей, в. о. голови комітету Верховної Ради з питань науки і освіти Олександр Співаковський та представники обласних державних адміністрацій, у яких склалася незадовільна ситуація з фінансуванням цих закладів.

Нагадаємо, що в Україні з початку цього року помітна стійка тенденція недофінансування, ПТУ в зв'язку з чим глава МОН Лілія Гриневич вважає за необхідне відхилити вето Президента на закон про ПТУ та направити надлишок коштів із Бюджету на розвиток і реформування профтехосвіти.

«Слово і Діло» зафіксувало 12 обіцянок міністра фінансів України, з яких він поки не виконав жодної, а дві – встиг провалити. Решта обіцянок перебувають у процесі виконання. З повним переліком обіцянок Олександра Данилюка можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: