Росія відновила кібератаки проти України – Турчинов

Читать на русском
Національний координаційний центр кібербезпеки має стати основним елементом всієї системи кібербезпеки та кіберзахисту України.

Дані розвідувальних органів, СБУ, Держслужби спеціального зв'язку та захисту інформації дають підстави стверджувати, що РФ продовжує спроби дестабілізувати ситуацію в Україні шляхом атак у кіберпросторі.

Про це заявив секретар РНБО Олександр Турчинов, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Російська Федерація активно здійснює агресивну політику не лише на фронті на сході України, а й в кіберпросторі, що є елементом «гібридної» війни проти нашої держави», – сказав Турчинов на засіданні Національного координаційного центру кібербезпеки.

За його словами, зростає кіберзлочинність та активізується кібершпіонаж.

На думку Турчинова, Національний координаційний центр кібербезпеки має стати основним елементом усієї системи кібербезпеки та кіберзахисту України.

Турчинова призначили головним із кіберзахистуСекретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов був призначений керівником Національного координаційного центру кібербезпеки (НКЦК).

«До складу Центру увійшли представники ключових державних органів, які відповідають за весь спектр питань протидії широкому спектру кіберзагроз», – сказав він.

Нагадаємо, що Президент Петро Порошенко підписав указ «Про Національний координаційний центр кібербезпеки» в рамках національної стратегії з кібербезпеки, що діє з березня поточного року.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: