Довибори-2016: імовірні претенденти на перемогу в 151 окрузі

Читать на русском

17 липня в одномандатному виборчому окрузі №151 Полтавської області з центром в місті Лохвиця відбудуться проміжні вибори до Верховної Ради. «Слово і Діло» вирішило проаналізувати ймовірних кандидатів на отримання мандата в цьому окрузі.

На нашу думку, основними претендентами на перемогу є самовисуванець Олексій Рябоконь, Сергій Мамоян («Партія простих людей») і Руслан Богдан («Батьківщина»).

Хоча всі троє й балотуються в цьому окрузі вперше, головним кандидатом на перемогу є самовисуванець Олексій Рябоконь. За інформацією ЗМІ, він тісно пов'язаний із чинним міністром аграрної політики та продовольства Тарасом Кутовим, який раніше отримав мандат саме за цим округом. Як відомо, міністр відкрито підтримує Рябоконя. Самовисуванець раніше очолював Пирятинську райраду, а з 2010 року є мером Пирятина.

Непогані шанси отримати мандат має також кандидат від «Батьківщини» Руслан Богдан. Окрім того, що він очолює полтавський осередок партії, раніше він уже був народним депутатом. Також варто відзначити, що за Богдана агітує нардеп від «Батьківщини» Надія Савченко.

Не варто скидати з рахунків і кандидата від «Партії простих людей» Сергія Мамояна. Наразі він є депутатом Полтавської облради від «Радикальної партії», головою обласної комісії з питань паливно-енергетичного комплексу та використання надр, а також директором продовольчої компанії «Малдс груп». Крім того, Мамоян працює помічником народного депутата Сергія Капліна, який, власне, й підтримає кандидата під час виборчих перегонів.

Нагадаємо, 17 липня в низці округів відбудуться проміжні вибори до Верховної Ради України.

Згідно з даними Google Trends, щодо згадувань за останні 30 днів на довиборах у одномандатному виборчому окрузі №151 найбільш популярною є персона Руслана Богдана. Пік популярності кандидата спостерігається напередодні виборчої кампанії – 13 червня (100 згадувань). Останній сплеск щодо прізвища Богдан був у п'ятницю, 8 липня (97 згадувань). В інші дні згадування його персони стабільно коливаються в діапазоні від 30 до 70 щодня.

На другому місці за популярністю стоїть позафракційний Олексій Рябоконь. Від самого початку виборчої кампанії його персона мала нульовий рівень популярності, але з 29 червня кількість згадувань зросла до 27 і відтоді тримається на рівні 27-35 згадувань на день. З 8 липня їхня кількість знову скотилося до нуля.

Щодо Сергія Мамояня, третього кандидата, який увійшов до поля зору моніторингу «Слова і Діла», Google Trends не видає жодного згадування за останні 30 днів. Це дозволяє говорити про кандидата як про прохідну кандидатуру або про його пробні кроки в політиці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: