Країни G5 придумали, як змусити РФ виконувати «Мінськ»

Читать на русском
На брифінгу у Варшаві, в суботу Президент України Петро Порошенко заявив, що на даному етапі потрібні механізми, які допоможуть змусити РФ виконувати Мінські угоди.

На брифінгу у Варшаві, в суботу Президент України Петро Порошенко заявив, що на даному етапі потрібні механізми, які допоможуть змусити РФ виконувати Мінські угоди.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Українську правду.

Глава держави повідомив, про початок консультацій з іноземними партнерами, зокрема країнами G5 для розробки «дорожньої карти» з виконання Мінських домовленостей.

«Ми чітко підкреслили, що з понеділка ми починаємо консультації зовнішньополітичних радників за участю міністра закордонних справ Павла Анатолійовича Клімкіна з розробки документа «дорожньої карти», де буде обговорюватися ситуація з компонентом безпеки», - заявив Порошенко.

За його словами, країни G5 - США, Франція, Німеччина, Італія та Великобританія беруть безпосередню участь.

Без прогресу «Мінська» бойові дії повернуться на рівень літа 2014 року – експертЕксперт прокоментував інформацію про те, що 7 липня Джон Керрі відвідає Україну та проведе переговори з керівництвом.

«Ми почали проводити зустрічі в форматі «п'ятірки». В ній взяли участь прем'єр-міністр Італії, прем'єр Британії Девід Кемерон, канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Франсуа Олланд і президент США Барак Обама. Ми дуже ретельно і довго, більше 1,5 години, чітко збудували механізм координації наших зусиль з приводу забезпечення виконання РФ взятих на себе зобов'язань», - розповів Петро Порошенко.

Нагадаємо, 8-9 липня у Варшаві відбувся саміт НАТО.

Крім того, як відомо, важливим результатом саміту для нас став факт того, що Міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич і глава оборонного відомства України підписали угоду про взаємні поставки зброї і військової техніки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: