У Білому домі попередили, на що зважиться НАТО через агресію РФ

Читать на русском
Заступник радника президента США з національної безпеки Бен Родс розповів, на що може піти Альнс через агресивну політику РФ.

В ході саміту Альянсу в Варшаві радник з питань національної безпеки США Бен Родс повідомив, що, якщо РФ не припинить агресивну політику щодо інших країн, НАТО розширить присутність в Східній Європі.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Українську правду.

«Ми показуємо, що якщо Росія буде продовжувати свою агресивну поведінку, то буде відповідь і посилення присутності в Східній Європі», - заявив він.

При цьому, Родс висловив побоювання, що РФ намагається підірвати єдність НАТО і Альянс робитиме все можливе, щоб уникнути цього та захистити своїх членів.

Уже відомо, що лідери країн-членів НАТО на саміті домовилися про розміщення чотирьох багатонаціональних батальйонів в Польщі, Естонії, Латвії та Литві.

Саміт НАТО: чи варто чекати конфронтації Альянсу та РФ? ЕкспертПолітолог поділився міркуваннями щодо відкриття саміту НАТО та заяви про ризики конфронтації Альянсу і РФ.

Так, Канада буде займатися батальйоном в Латвії, Німеччина очолить батальйон в Литві, Великобританія - в Естонії та США - в Польщі.

Також, посилені будуть заходи безпеки в Румунії.

Відносно України, то раніше Міністр оборони Польщі заявляв, що в Альянсі є можливість зробити ті заходи, які змусять РФ піти з України.

Однак в експертному середовищі, скептично оцінюють дане повідомлення та вважають, що ніякої конфронтації США, Альянсу з РФ не буде.

Нагадаємо, вчора розпочався дводенний саміт НАТО в Польщі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: