Порошенко утворив комісію з євроатлантичної інтеграції

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко підписав указ про утворення Комісії з питань координації євроатлантичної інтеграції.
Петро Порошенко

Президент Петро Порошенко підписав указ про утворення Комісії з питань координації євроатлантичної інтеграції України.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Глави Держави

Головою новоствореної комісії Порошенко призначив віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванну Климпуш-Цинцадзе.

Порошенко розповів про очікування від саміту НАТО у ВаршавіНаслідком саміту у Варшаві мають стати рішення щодо нових проектів між Україною та Альянсом.

«Комісія створена з метою забезпечення координації заходів щодо інтеграції України у євроатлантичний безпековий простір, підвищення ефективності виконання пріоритетних завдань із досягнення критеріїв, необхідних для набуття членства в Організації Північноатлантичного договору (НАТО), у тому числі в рамках річних національних програм співробітництва Україна – НАТО», - зазначають в прес-службі.

Основними завданнями комісії будуть проведення моніторингу, аналіз та оцінка стану діяльності, пов'язаної з виконанням завдань у сфері євроатлантичної інтеграції України і співробітництва з НАТО. Комісія також готуватиме та вноситиме Президентові пропозиції щодо розвитку співробітництва між Україною та НАТО.

Нагадаємо, міністр оборони України Степан Полторак і міністр національної оборони Польщі Антоні Мацеревич під час зустрічі, яка відбувалася в рамках саміту НАТО в Варшаві, сьогодні, 9 липня, підписали протокол про питання військово-технічного співробітництва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: