Звіт ООН: названий найкривавіший місяць на Донбасі

Читать на русском
В ООН стурбовані зростанням числа жертв серед мирних жителів і повідомили, що за червень 12 цивільних були вбиті в зоні АТО та ще 57 осіб отримали поранення.

За даними Управління з координації гуманітарних питань ООН у червні на сході України загинула рекордна за останні 10 місяців (з серпня минулого року) кількість мирних жителів.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Дзеркало тижня.

«Червень характеризувався інтенсивними бойовими діями в зоні конфлікту на сході України, в результаті протягом місяця було відзначено найбільше число мирних жителів з серпня 2015 року. Управління верховного комісара з прав людини зареєструвало 69 жертв серед цивільного населення в червні (12 смертей і 57 поранень)», - сказано в доповіді.

Москва активізувала застосування важкої техніки на Донбасі – розвідкаРосія збільшила поставки РСЗВ і важкої техніки на територію окупованого Донбасу. Загалом за тиждень було здійснено 393 обстріли та штурмові дії позицій українських військ.

В ООН, висловили стурбованість ситуацією і зростанням кількості смертей серед мирних жителів.

Саме в червні розвідка Міноборони, штаб АТО неодноразово повідомляли про ескалацію конфлікту.

Тоді ж, Президент України провів переговори з канцлером ФРН Ангелою Меркель і телефонну розмову з Президентом США Бараком Обамою.

У свою чергу, ЄС відреагував на дану ситуацію і вирішив продовжити санкції проти РФ.

Як відомо, найближча зустріч в нормандському форматі запланована на осінь. За останньою інформацією, США можуть стати прямим учасником переговорного процесу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: