Україна стане поглибленим партнером НАТО – Порошенко

Читать на русском
Петро Порошенко заявив про запуск Україною процесу набуття статусу поглибленого партнера Північноатлантичного альянсу.
Порошенко і СтолтенбергReuters

Президент України Петро Порошенко заявив, що країна запускає процес отримання статусу поглибленого партнера Північноатлантичного альянсу.

Як повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «УНІАН», про це Глава держави заявив на підсумковій спільній прес-конференції з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом після засідання комісії Україна-НАТО, яка відбулася сьогодні в рамках саміту Альянсу в Варшаві.

Столтенберг прокоментував бажання України вступити до НАТОДвері Північноатлантичного альянсу відкриті для України і Грузії, це в черговий раз доведе саміт у Варшаві.

«Символічно, що ми прийняли рішення більше поглибити особливе партнерство між НАТО і Україною. Ми погодилися запустити процес, який дозволить Україні отримати статус поглибленого партнера з поглибленими можливостями. Це означає більш глибокі відносини і більш тісний контакт з членами Альянсу. Це рішення демонструє, що НАТО твердо підтримує Україну», - заявив Порошенко.

У свою чергу, в НАТО заявили, що продовжать працювати разом з Україною для просування і реалізації стратегічних реформ, Альянс також буде підтримувати Україну на шляху реформ, які проводить український уряд. НАТО також вітає прийняття Стратегічного оборонного бюлетеня, який буде служити дорожньою картою реформ в Україні.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що НАТО на саміті у Варшаві взяли пакет допомоги Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: