Зрив засідань ВР: експерт розповів, на що розраховує Тимошенко

Читать на русском
Дмитро Кондратенкополітолог

Скоріш за все, рішення продовжити поточну сесію не буде.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Дмитро Кондратенко, аналізуючи ситуацію у ВР з блокуванням трибуни «Батьківщиною» та «РПЛ» та вірогідність продовження поточної сесії.

«Звичайно, все залежить від того, чи будуть досягнуті компроміси з олігархічними фракціями, щоб продовжити сесію. В крайньому разі, можна зібрати позачергову сесію. Поки що календарний план за продовження роботи відхилено, а отже доведеться голосувати по-новому, що складно», - відразу констатував політолог.

При цьому, на переконання експерта, зараз фракція «Батьківщини» такими діями, як блокування трибуни розраховує об’єднати всіх навколо себе, так як було колись.

«Після такого об’єднання патріотичних опозиційних сил буде презентація тих позицій, посад, на які вони можуть претендувати. Поки що навряд чи це можна вважати сильним розхитуванням ситуації для нових виборів. Тим більше, під тиском колишніх військових трибуна все-таки була розблокована», - розмірковує він.

Юлія ТимошенкоНародний депутат України

Водночас конфліктолог Тетяна Лупова переконана, що ближче до весни дійсно є ризик нових виборів, але конкурентоспроможність Тимошенко буде залежати від кількості тих депутатів та фракцій, які вона залучить.

Нагадаємо, вчора Юлія Тимошенко заявила про створення нової об’єднаної опозиційної сили на базі «РПЛ», «Народного контролю», «Волі» та, можливо, «Самопомочі» проти чинної влади.

Раніше в ЗМІ повідомлялося про спільний політичний політичний проект лідера «Батьківщини» з Валентином Наливайченко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: