Поки партії кричать про «тарифний майдан», «Опоблок» тихою сапою повертає електорат

Читать на русском
Тетяна Луповаполітичний експерт, конфліктолог

Влада сама дає стільки приводів себе критикувати, що нерозумно ними не скористатися.

Про це в коментарі «Слово і Ділу» розповіла політичний експерт, конфліктолог Тетяна Лупова, аналізуючи заяву Юлії Тимошенко про створення на базі «РПЛ», «Народного контролю», «Волі» та, можливо, «Самопомочі» нової опозиційної політсили.

«Перспективи та роль такої опозиції будуть обґрунтовані кількістю її членів і тим, наскільки вагому роль вони гратимуть. Безумовно, це сигнал про серйозне розхитування ситуації під нові вибори. Це було прогнозовано, тому що влада сама дає для цього приводи», – констатувала Лупова.

На її думку, із «Самопоміччю» ситуація буде складною, оскільки всередині самої фракції присутній розлад і є депутати, які спочатку виходили, а потім поверталися.

«Опозиція Тимошенко, безумовно, апелюватиме до теми тарифів. Ближче до осені певні настрої в суспільстві викличуть податок на нерухомість, історія з автомобільними акцизами, корупція», – вважає конфліктолог.

Юлія ТимошенкоНародний депутат України

При цьому, як наголосила вона, опозиція Тимошенко – це лише початок. Поки всі роблять гучні заяви, «Опоблок» нібито оголосив затишшя, але насправді активно й системно працює з молоддю в східній Україні.

«Йдеться не про Донбас, але є міста, в яких вони організовують фактично піонерські організації та вчать лідерству. Все це відбувається під егідою «Опоблоку». Мішура з тарифними майданами, повстаннями в Раді – дурниця порівняно з тим, як тихою сапою «Опоблок» повертає собі електорат», – розповідає експерт.

До осені, припускає вона, вибори є малоймовірними, але навесні їх проведення стане цілком реальним.

«Дії влади щодо населення все одно обернуться вибухом у суспільстві. Питання в тому, коли, та в тому, навіщо влада сама до цього підводить народ», – резюмувала Тетяна Лупова.

«Слово і Діло» зафіксувало 169 обіцянок Юлії Тимошенко, більшість з яких вона провалила (69). При цьому 35 обіцянок лідер «Батьківщини» отримали статус «виконано».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: