Степан Барна: як виконує обіцянки тернопільський губернатор?

Читать на русском
Слово і Діло проаналізувало, як уміє дотримуватися зобов’язань голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна.
Степан БарнаФото: ternopillive.com.ua

Сьогодні у Тернопільській області очікують високого гостя – голову Кабінету міністрів України Володимира Гройсмана. Передбачається, що прем’єр приїде до регіону інспектувати роботу місцевої влади у виконанні заходів із децентралізації та об’єднання територіальних громад. Відомо, що за менш, ніж рік на Тернопільщині утворено 26 територіальних громад, а перевиконання місцевих бюджетів у регіоні склало 160 млн грн.

У зв’язку з цим «Слово і Діло» вирішило перевірити, чи буде голові місцевої обласної державної адміністрації Степану Барні чим похизуватися перед прем’єром – і не лише в питанні децентралізації. Які обіцянки губернатор виконав, а які – провалив?

Загалом за час своєї політичної кар’єри Степан Барна роздав 52 обіцянки, при чому 51 з них – саме на посаді голови ОДА (до цього політик встиг побути депутатом Верховної Ради VIII скликання). Сферами, яких найчастіше стосувалися обіцянки політика, стали: освіта, державне управління та місцеве самоврядування, житлово-комунальне господарство, інфраструктура, культура й спорт.

Так, наприклад взимку 2015-2016 років Барна виконав дві обіцянки щодо будівництва шкіл: перша стосувалася школи у селі Соколів Теребовлянського району, яку губернатор обіцяв добудувати, друга – басейну Козівської ЗОШ №2, проект будівництва якого, як і обіцяв Барна, був готовий наприкінці 2015 року. Також губернатор виконав свої зобов’язання перед дітьми зі східних областей – матеріально забезпечувати їх перед початком навчального року та привезти в Попаснянський район Луганської області 4 тис. книг.

Однією з найважливіших виконаних обіцянок Барни є будівництво обласного перинатального центру «Мати і дитина», ще одною – реконструкція каналізаційної насосної станції в Ланівцях.

Серед невиконаних зобов’язань, яких у пасиві Барни наразі налічується 13, можна виділити такі, як встановлення та реконструкція очисних споруд у Збаражі, Бережанах та інших населених пунктах області, реконструція понад 40 об’єктів (бібліотек, котелень, лікарень, фельдшерсько-акушерських пунктів тощо) до кінця 2015 року, ремонт шкіл у Шумську та Зборові.

В цілому, якщо поглянути на динаміку того, як Степан Барна роздавав обіцянки, можна визначити, що найбільш публічно активним він був у перші місяці після призначення: у квітні 2015 року чиновник да 5 обіцянок, а в травні – уже 10, у червні – 6. Останнім часом його публічна активність дещо знизилась, однак минулого місяця «Слово і Діло» зафіксувало 5 нових зобов’язань Барни.

У рейтингу відповідальності губернаторів України із 38% виконаних обіцянок він посідає 14 місце з 20.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: