Москаль розповів, навіщо його викликали на допит до НАБУ

Читать на русском
Губернатора Закарпатської області розказав, навіщо його викликали на допит до Національного антикорупційного бюро та чому він не прийшов.
Геннадій МоскальФото: ukrafoto.com

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль висловив припущення, що на допит до Національного антикорупційного бюро його могли викликати в рамках розслідування справи про «чорну бухгалтерію» «Партії регіонів».

Про це він розповів у ексклюзивному інтерв’ю «Слову і Ділу» в п’ятницю.

«Моє припущення: я очолював слідчу комісію щодо подій на Майдані й там один з епізодів було підпалення офісу «Партії регіонів» на Липській вулиці, біля готелю «Київ». Це було 18 лютого (2014 року – Ред.). Того дня, коли Парубій вів колону з Майдану на мітинг до ВР, там уже були великі сутички, були і вбиті, і поранені. Десь о 14:30 мені сказали, я прибіг, там люди наверху були, троє були загиблі, офіс палав», – поділився спогадами Москаль.

Політик каже, що в ході парламентського розслідування цього епізоду з’ясувалося, що офіс підпалили за командою СБУ для того, щоб дати Януковичу привід запровадити надзвичайний стан.

Експерт пояснив, чому саме зараз з'явилася «чорна бухгалтерія» «регіоналів»Політичний експерт поділився міркуваннями щодо розслідування справи про «чорну бухгалтерію» «Партії регіонів».

«Коли ми цей епізод розслідували, в нас була стовідсоткова інформація, що це підпалили працівники по команді Служби безпеки, якою тоді керував Якименко. Для чого? Щоб підштовхнути президента до запровадження надзвичайного стану: подивіться до чого дійшли, підпалили офіс правлячої партії і т. д. Потім, коли ми почали говорити з деякими працівниками, як то було, в кінці вже прийшли мітингувальники, кого там тільки не було. Мітингувальники сказали, що з офісу вкрали дуже велику суму грошей і якраз була викрадена вся «чорна бухгалтерія», вона в них там зберіглася, вони її десь заникали під час революції, потім не знали, як це все реалізувати», – розповів губернатор.

Разом із тим, він підкреслив, що згідно з указом Президента й постановою Кабміну, він як голова обласної адміністрації не має права залишати область без вказівки з адміністрації Глави держави.

«Я думаю, що щодо цього викликали, але я дав указ Президента та постанову Кабміну, де чітко написано, що я не можу покидати територію області без дозволу Президента України та АП. Я рекомендував їм (НАБУ – Ред.) до них звернутися. Мені дадуть команду – день в день я буду», – резюмував Москаль.

Повну версію інтерв’ю з Геннадієм Москалем читайте на «Слові і Ділі» в понеділок, 11 липня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: