Експерт розповів, чи стане візит Керрі стартом для виборів на Донбасі

Читать на русском
Олександр Палійполітичний експерт

Свого часу було дуже багато заяв про план Мореля для Донбасу, але вони нічим не підтвердилися. Дійсно, переговори йдуть, але ніхто не збирається «здавати» Україну.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Олександр Палій, аналізуючи заяву держсекретаря США Джона Керрі про те, що є прогрес у питанні закону про вибори на Донбасі.

«Ухвалення закону є теоретично можливим, але потрібно розуміти, що навіть якщо він і буде проголосований, то в ньому є ціла низка умов: виведення російських військ, припинення вогню, роззброєння. Тобто все те, що передбачено Мінськими угодами, зокрема пунктом №10», – пояснює політолог.

Тому, за його словами, навіть якщо ухвалити цей закон, то набуде чинності він нескоро.

Експерт: вибори на Донбасі поховають Мінські домовленостіПолітолог поділився міркуваннями щодо проведення виборів на окупованих територіях Донбасу.

Як зазначив експерт, дійсно йдуть переговори із Сурковим, Нуланд, це не просто демонстрація. Зараз кожна сторона висуває свої умови, тому що учасники переговорів дуже жорсткі й брехливі.

«Можливо, певні зрушення є, але проблема не в паперах, а в двох армійських корпусах РФ на Донбасі, в складі яких більше 40 тисяч осіб. Якщо вони йдуть і виводять із собою російську техніку, то буде інша ситуація. Голосування за закон і його дія – різні речі», – проаналізував Олександр Палій.

Нагадаємо, сьогодні Глава держави Петро Порошенко провів переговори з держсекретарем США Джоном Керрі. Як повідомляється, предметом розмови було виконання Мінських угод і реформи в Україні. Порошенко назвав візит Керрі свідченням підтримки з боку США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: