У «Нафтогазі» розповіли, коли в Стокгольмі відбудеться суд із «Газпромом»

Читать на русском
За словами Андрія Коболєва, рішення щодо суперечки між Нафтогазом і Газпромом арбітраж ухвалить наприкінці 2016-початку 2017 року.
Андрей Коболєв

Глава правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв заявив, що арбітражний суд Стокгольма почне розглядати позов між «Нафтогазом» і «Газпромом» у вересні.

Як повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна», про це він сказав сьогодні на прес-конференції.

За словами Коболєва, слухання за контрактами 2009 року на поставку та транзит природного газу почнуться в кінці вересня та наприкінці листопада-на початку грудня цього року відповідно.

Не поспішайте кричати «зрада!»: в «Нафтогазі» прокоментували звернення до «Газпрому»НАК «Нафтогаз» готова купувати природний газ у ПАТ «Газпром» за спотовими цінами на європейських хабах з вирахуванням витрат на його транспортування.

Рішення арбітражу за контрактом на поставку може бути цього року, але скоріше – на початку 2017 року.

Грошові вимоги «Нафтогазу України» до «Газпрому» за контрактом на транзит газу становлять понад 11,7 млрд доларів. Це сума за невиконання умов контракту до 2015 року.

Своєю чергою, комерційний директор «Нафтогазу» Юрій Вітренко наголосив, що загальна сума вимог «Газпрому» до «Нафтогазу» за контрактами 2009 року до 2020 року може скласти 60 млрд доларів.

Нагадаємо, раніше Юрій Вітренко повідомив, що Україна може отримати 50 мільярдів доларів від російського «Газпрому» після задоволення позову «Нафтогазу».

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: