На українські АЕС надходитиме паливо в разі припинення поставок із Росії – «Енергоатом»

Читать на русском
НАЕК Енергоатом в разі скасування поставок із Росії переводить українські АЕС на американське паливо.

Президент НАЕК «Енергоатом» Юрій Недашківський заявив, що українські АЕС не залишаться баз палива, навіть якщо Росія припинить його поставки в Україну.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це він розповів у інтерв’ю «112 каналу».

Насалик розблокував рахунки «Енергоатома»Рахунки НАЕК «Енергоатом», які були заарештовані Державною виконавчою службою в березні 2016 року, знову надійшли в розпорядження компанії.

За його словами, в разі припинення поставок з Росії атомне паливо не можна буде миттєво перевести від одного виробника до іншого. Проте, зазначає Недашківський, виходом для українських атомників є співпраця з американськими партнерами.

«Можу сказати, що в нас істотною є частина палива Westinghouse в обсязі поставок. Якщо раптом за якихось форс-мажорних обставин або на тлі політичних рішень Росія опустить «шлагбаум» на постачання палива від ТВЕЛ, Україна без атомного палива не залишиться, тому що ми маємо контракт із Westinghouse й ми зможемо компенсувати», – сказав Недашківський.

Нагадаємо, в лютому держпідприємство «Енергоатом» завантажило на Запорізьку АЕС першу партію ядерного палива американської компанії Westinghouse.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: