Довибори-2016: імовірні претенденти на перемогу в 114 окрузі

Читать на русском

17 липня в одномандатному виборчому окрузі №114 Луганської області з центром у селищі міського типу Станиця Луганська відбудуться проміжні вибори до Верховної Ради. «Слово і Діло» вирішило проаналізувати ймовірних кандидатів на отримання мандата в цьому окрузі.

На нашу думку, основними претендентами на перемогу є самовисуванець Валерій Мошенський, Борис Лебедєв («Опозиційний блок») та Ірина Верігіна («Батьківщина»).

Найбільші шанси на перемогу в цьому окрузі має кандидат від «Опозиційного блоку», екс-член «Партії регіонів» Борис Лебедєв, який є братом останнього міністра оборони України за часів президентства Віктора Януковича Павла Лебедєва. Не слід забувати, що 114 округ розташований у близькій досяжності до російського кордону, що напряму впливає на вподобання місцевого електорату.

Окружну виборчу комісію в цьому окрузі очолив Євген Байрамов. Ця людина є ставлеником народного депутата від «Опоблоку» та колишнього мера Лисичанська Сергія Дунаєва, який входить до групи впливу українського олігарха Дмитра Фірташа. Дунаєв відзначився тим, що неодноразово відкрито висловлювався на підтримку бойовиків «ЛНР», а Байрамов брав участь в організації незаконного референдуму 11 травня 2014 року. Відтак Байрамов, скоріш за все, захищатиме інтереси саме кандидата від «Опоблоку». Окрім того, Лебедєв заручився підтримкою голови фракції «Опоблоку» Юрія Бойка.

Непогані шанси має й кандидат від «Батьківщини» Ірина Верігіна, яка очолює обласний осередок партії на Луганщині, а раніше була керівником Луганської облдержадміністрації. Верігіну можуть підтримати нардеп від «Опоблоку» Наталія Королевська, помічником якої вона була до 2008 року, та народні обранці від фракції «Батьківщини» Ярослав Федорчук (до 2014 року Верігіна була його помічником) і Сергій Абдуллін, у якого Верігіна працює помічником до сьогодні.

Не слід скидати з рахунків і Валерія Мошенського. Заручившись підтримкою голови «Народної партії» Володимира Литвина, самовисуванець може на рівних поборотися з двома головними кандидатами. Нагадаємо, що Мошенський – колишній позафракційний нардеп та екс-гендиректор будівельної компанії «Планета». Його досвід депутатства може допомогти у виборчих перегонах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: