Політолог: інтерактивні мапи Семерака не вирішать проблему сміттєзвалищ

Читать на русском

Легше за все створити інтерактивну мапу, але проблему сміття вона не вирішать.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Валерій Димов, коментуючи обіцянку міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака.

«Легше за все створити інтерактивну мапу, куди кожен громадянин України зможе дивитися й додавати. Вона, можливо, допоможе нам дізнатися те, що ми і так знаємо. Чи насправді це потрібно? Можливо. Але чи самими лише інтерактивними мапами ми можемо подолати проблему? Створити мапу легше за все, тим самим виконавши обіцянку, але проблему сміттєзвалищ, з якою стикаються мільйони, це не вирішує», – пояснює політолог.

Він переконаний, що Україні потрібно використати досвід Швеції в боротьбі зі сміттям.

«Нам потрібно зробити, як у Швеції. Там переробка сміття стала прибутковим бізнесом і вони вже імпортують його. Щоб були робочі місця, тепло, працювали заводи, потрібно не мапу створювати, а реально боротися», – зазначив Димов.

Політолог також нагадав, що ще кілька років тому сміттєспалювальними заводами, навпаки, лякали. Це був такий інструмент проти політичних опонентів.

«Раніше, наприклад, взагалі не хотіли будувати сміттєспалювальні заводи, це була фішка, яка використовувалася проти політичних опонентів. Сьогодні, коли грім ударив, перейшли до інших крайнощів: давайте мапи створювати, заводи будувати», – резюмує експерт.

Нагадаємо, 1 липня 2016 року міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак пообіцяв створити інтерактивну мапу сміттєзвалищ України. За словами міністра, кожен громадянин України зможе сфотографувати будь-яке сміттєзвалище, зареєструватися на сайті інтерактивної мапи через мобільний телефон і ця інформація оперативно потраплятиме на веб-портал Мінекології.

Дымов: интерактивные карты Семерака не решат проблему свалокSlovoiDilo

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: