Захід зараз хвилюють настрої свого електорату та Brexit, а не питання Донбасу

Читать на русском
Сергій Биковполітичний експерт

Рішення перенести переговори в «нормандському форматі» не означає, що Європа зробила крок назад щодо українського питання.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів голова Інституту публічної політики та консалтингу «Інполіт» Сергій Биков, аналізуючи інформацію про те, що зустріч лідерів країн «нормандської четвірки» відбудеться не раніше осені, хоча мала пройти в рамках Варшавського саміту НАТО.

«Річ у тім, що для Заходу зараз є інша основна тема – Brexit та як діяти після виходу Великобританії. Крім того, в низці європейських держав незабаром мають відбутися парламентські вибори й їх наразі більше хвилюють настрої свого електорату, ніж проблеми в Україні», – пояснює політолог.

На його думку, єдине, що зараз просувається, – це гуманітарні питання.

Експерт розповів, яким чином Захід готовий закрити питання ДонбасуПолітолог прокоментував візит заступника державного секретаря США Вікторії Нуланд до Москви для обговорення подальших кроків щодо виконання Мінських угод.

«Прикладом є звільнення українських полонених, але такий прорив, потрібно розуміти, був забезпечений завдяки зусиллям, зокрема, Медведчука, що також підтвердив і глава СБУ. Мінська група в основному зараз займається гуманітарними питаннями», – констатував експерт.

При цьому, за його словами, НАТО ніяк не допоможе розв'язати ситуацію, а для цього є Мінський формат, зобов'язання за яким доведеться виконувати, зокрема щодо «особливого статусу» Донбасу та виборів.

Як відомо, днями Дмитро Пєсков повідомив, що підстав для зустрічі лідерів «нормандської четвірки» немає.

Нагадаємо, саміт НАТО пройде 8-9 липня у Варшаві. Міністр оборони Польші анонсував, що Альянс ухвалить рішення, після якого РФ змушена буде піти з України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: