Не можна протягувати закон про спецконфіскацію ціною зриву безвізового режиму

Читать на русском
Ярослав Юрчишиндиректор Transparency International

Дійсно, зараз є окремо озвучена позиція «Народного фронту» та керівника фракції.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів виконавчий директор Transparency International Україна Ярослав Юрчишин, аналізуючи інформацію про те, що в ЄС розкритикували закон про спецконфіскацію, в той час як «Народний фронт» вимагає негайно його ухвалити.

«Логіка в тому, що «Народний фронт» позиціонує себе ключовою партією, яка відстоює інтереси людей, інституцій, що задіяні в боротьбі на Донбасі, але водночас ситуація з арештом нафтопродуктів Курченка не дає гарантій, що запропоновані групою Пашинського механізми є чистими в сенсі корупційних схем», – розмірковує Юрчишин.

Спецконфіскація: все, що необхідно знати про дію законуСлово і Діло проаналізувало закон про спецконфіскацію: на кого поширюється його дія, що можуть конфіскувати, умови застосування закону і можливі наслідки

На його переконання, потрібно перш за все керуватися здоровим глуздом. Є сподівання, що законопроекти про спецконфіскацію не будуть ухвалені, зашкодивши безвізовому режиму, оскільки зараз тривають гострі дискусії про доцільність надання його Україні, та не створять на перспективу проблем із захистом прав України в міжнародних судах.

«У цьому плані ініціативи, подані групою наближених до Міністерства юстиції, є більш придатними, але в нинішньому вигляді всі подані законопроекти про спецконфіскацію не гарантують ані отримання безвізового режиму, ані захисту інтересів у довгостроковій перспективі», – проаналізував Ярослав Юрчишин.

Нагадаємо, голова «Народного фронту» Максим Бурбак заявив, що в державі почалася реальна боротьба з корупцією і його фракція зробить усе, щоб режим спецконфіскаціі був підтриманий.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: