Уряд підвищить мінімальну пенсію – Розенко

Читать на русском
Заявляючи про чергове підвищення пенсій, віце-прем'єр Павло Розенко поскаржився на недостатньо швидке зростання економіки.

Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко заявив, що з грудня цього року мінімальна пенсія в Україні зросте на 10%.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Урядовий портал».

За словами Розенка, друге заплановане на цей рік підвищення пенсій відбудеться в грудні. Так, на 6% пенсії зросли з 1 травня, в грудні вони зростуть ще на 10%.

Відсьогодні в Україні діє новий порядок оподаткування пенсійНовий порядок оподаткування пенсій, затверджений Верховною Радою 2 червня, набуває чинності сьогодні, 1 липня.

«Так, зростання соціальних стандартів і, зокрема, пенсій відбувається не так швидко, як хотілося б. Але питання підвищення пенсій лежить у контексті зростання економіки України. Сьогодні навіть за цих невеликих пенсій дотація Пенсійному фонду з Держбюджету становить 145 млрд грн», – сказав міністр.

Розенко додав, що весь додатковий ресурс, який з'являтиметься в результаті зростання економіки, Кабмін направлятиме на посилення обороноздатності країни та зростання соціальних стандартів, у тому числі й пенсій.

Нагадаємо, раніше міністр фінансів України Олександр Данилюк заявив, що незабаром у країні почнуть впроваджуватися елементи пенсійної реформи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: