У КМДА розповіли, скільки сміття прийняли зі Львова

Читать на русском
За словами столичного чиновника Петра Пантелеєва, сміття зі Львова не матиме жодних екологічних наслідків для Києва.
Завод «Енергія»

У Київській міській держадміністрації повідомили, що столиця прийняла вже майже 3 тисячі тонн відходів зі Львова.

Як передає «Слово і Діло», про це розповів заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Він заявив, що станом на сьогодні, 6 липня, Київ прийняв майже 3 тисячі тонн львівських відходів, які були відсортовані та спалені на заводі «Енергія».

Скільки в Україні накопичилося сміття, що з ним робити даліНа даний момент в Україні накопичилося близько 36 млрд тонн сміття, з яких 1,6 млрд – токсичні і вкрай небезпечні відходи (елементи живлення, люмінесцентні лами, інше).

«На жоден зі столичних полігонів – ані на №5, ані на №6 – львівське сміття не вивозять. Є лише два шляхи для відходів зі Львова – сортування та спалювання на «Енергії». Екологічних наслідків це для міста не матиме, адже сьогодні на заводі рівень забруднень у результаті спалювання сміття не перевищує гранично допустимих норм», – додав чиновник.

Пантелеєв зазначив, що Київ поступово зменшує кількість відходів, які надходитимуть зі Львова. Так, відсьогодні в середньому до столиці прибуває 100 тонн сміття. За словами столичного чиновника, Київ зможе приймати львівські відходи лише до кінця липня, оскільки з першого серпня на сміттєспалювальному заводі «Енергія» розпочнеться плановий ремонт обладнання.

На той час Львів має знайти інші місця для утилізації відходів, підсумував Пантелеєв.

Нагадаємо, 18 червня мер Києва Віталій Кличко вирішив допомогти Львову зі «сміттєвої» проблемою, направивши частину побутових відходів на сміттєспалювальний завод столиці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: