Флешмоб #яНеБоюсьСказати: користувачі соцмереж засуджують насильство над жінками

Читать на русском

Громадська активістка та журналіст Анастасія Мельниченко запустила флешмоб, що розповідає про проблему насилля над жінками.

У соціальних мережах набирає обертів флешмоб проти замовчування насильства над жінками. З хештегом #яНеБоюсьСказати дівчата діляться особистими історіями про сексуальні домагання або насилля.

Акцію на своїй сторінці в Facebook запустила журналістка Анастасія Мельниченко. «Я хочу, щоб сьогодні говорили ми, жінки. Щоб ми говорили про насильство, яке пережили більшість із нас. Я хочу, щоб ми не виправдовувалися «я йшла у спортивках серед дня, а мене все одно схопили». Бо нам не потрібно виправдовуватися. Ми не винні, винен завжди насильник», – написала на своїй сторінці Мельниченко.

На заклик відгукнулися сотні дівчат. Українки знайшли в собі сили публічно розповісти те, що приховували від усіх довгі роки.

Пізніше до акції приєдналися й чоловіки. Деякі з них розповідали про домагання щодо себе, а інші просто були вражені тим, що проблема насильства має такі величезні масштаби.

«Слово і Діло» зібрало деякі публікації в рамках флешмобу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: