Холодницький закликав нардепів ухвалити необхідний для НАБУ закон

Читать на русском
НАБУ необхідна можливість самостійно знімати інформацію з каналів зв'язку, що має значно поліпшити роботу органу.
Назар Холодницький

Національному антикорупційному агентству України потрібна можливість самостійно знімати інформацію з каналів зв'язку, що має значно поліпшити роботу органу.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, повідомляє «Слово і Діло».

«На жаль, реальність роботи САП та НАБ України ще далека від ідеалу. Нашій роботі дуже сильно перешкоджає те, що Національне антикорупційне бюро не може самостійно знімати інформацію з каналів зв’язку незалежно від Служби безпеки України», – зазначив Холодницький.

За його словами, можливість НАБУ самостійно прослуховувати телефони прискорить слідчий процес і допоможе запобігти витоку інформації, крім того, зробить антикорупційні органи більш незалежними.

«У разі, якщо детективи Бюро, як і працівники СБУ чи Нацполіції, зможуть здійснювати прослуховування самостійно, вся відповідальність за виток оперативної інформації лежатиме на керівництві НАБУ», – додав керівник САП.

Холодницький звернувся до Верховної Ради із закликом підтримати законопроект №4812, який надасть НАБУ право самостійно прослуховувати телефони. Він додав, що цей законопроект поширюється лише на на фігурантів кримінальних проваджень, що належать до підслідності НАБУ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: