За час АТО українські сапери знешкодили понад 100 тисяч вибухових пристроїв

Читать на русском
За весь час проведення АТО на Донбасі українські сапери розмінували 600 км доріг і 105 будинків.

За весь час проведення АТО Донбасі саперні підрозділи ЗСУ знешкодили 116 тисяч 782 вибухових пристрої.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це сьогодні на брифінгу розповів спікер АП з питань АТО Андрій Лисенко.

ГПУ виявила рекордний арсенал зброї, вивезеної із зони АТО (ФОТО) (доповнено)Генеральна прокуратура виявила на базі полку «Дніпро-1» рекордний арсенал зброї, що був незаконно вивезений із зони АТО.

За його словами, лише за минулий тиждень українські сапери знешкодили в зоні проведення АТО 451 вибухонебезпечний предмет. Всього ж за час протистояння на Донбасі українські військові знешкодили 116 тисяч 782 вибухових пристрої на понад 600 км доріг, 17 км залізничних колій і в 105 будинках та інших об'єктах.

Також Лисенко повідомив про виявлення оперативниками СБУ спільно з військовою комендатурою підпільного арсеналу в Мар'їнському районі Донецької області. У схованці було 16 снарядів калібром 100 мм, чотири 120-мм осколково-фугасні міни, 74 осколково-фугасні міни калібром 82 мм та мінні підривники. Сама схованка була замінована 1200 грамів тротилу з електродетонаторами. За даними СБУ, ця вибухівка була призначена для проведення диверсій проти українських військовослужбовців і мирних жителів.

Нагадаємо, за минулу добу на Донбасі загинули двоє українських військовослужбовців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: