Онищенко не має перспектив оскаржити позбавлення недоторканності – Холодницький

Читать на русском
Керівник САП Назар Холодницький заявив, що нардепа Онищенка позбавили недоторканності відповідно до закону.
Назар Холодницький

Народний депутат Олександр Онищенко, а також його адвокат, у якого НАБУ проводило обшуки, покинули Україну. Сам нардеп, можливо, перебуває в Москві.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це вчора ввечері в інтерв'ю «5 каналу» сказав керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

За його словами, Онищенко не має перспектив оскаржити рішення Верховної Ради про зняття недоторканності, оскільки процедура була проведена відповідно до закону.

Також прокурор зазначив, що, скоріш за все, Онищенко перебуває не в Австрії, а в Москві. «За тими даними, які в нас були, він 2 липня залишив територію України літаком «Київ-Мінськ». Вибачте, я не знаю, які авіалінії літають до Відня через Мінськ... Ті, хто хоче потрапити в Росію, якраз літають через Мінськ», – сказав Холодницький.

Онищенко розповів про своє місцеперебуванняНародний депутат каже, що не хоче, щоб його показово арештували в залі парламенту, й спокійно готується до виступу на Олімпійських іграх.

Він також розповів, що оголосити Онищенка в розшук можна буде не раніше ніж за кілька тижнів через дотримання процесуальних процедур. «Ми маємо його двічі викликати повісткою, він двічі має не з'явитися, і тоді в нас з'являється підстава застосовувати інші заходи, щоб поштовим зв'язком або іншим чином повідомити про підозру. Тоді в нього з'являється статус і, з огляду на те, що ми не знаємо його точного місцеперебування, можемо оголошувати його в розшук, якщо він не з'явиться», – пояснив керівник САП.

«Один з адвокатів, у якого ми провели обшук, втік із країни. Десь в аеропорту йому примарилися детективи НАБУ, не знаю, чому він вирішив, що це вони, що вони хотіли його затримати, а він такий спритний, пройшов паспортний контроль і детективи не наважилися затримати... Ну, це вже просто маячня», – прокоментував Холодницький втечу з країни одного з адвокатів депутата.

Нагадаємо, Верховна Рада вчора дозволила затримання та арешт Олександра Онищенка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: