Бойовики перекидають свої сили до Дебальцевого – Тимчук

Читать на русском
За словами Дмитра Тимчука, проросійські терористи перекидають до Дебальцевого артилерію та РСЗВ.
Дмитро Тимчук

Народний депутат, координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук повідомив про перекидання проросійськими бойовиками сил у район Дебальцеве-Вуглегірськ.

Як передає «Слово і Діло», про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

«Ворог продовжує активне перекидання сил і засобів в район Дебальцеве-Вуглегірськ. Між Савелівкою та Вуглегорськом, а також південніше зафіксовані позиції нової артилерійської групи терористів: дві вогневі батареї – 10 122-мм гаубиць Д-30, а також 6 одиниць РСЗО БМ-21 «Град». Очевидно, до завдань цієї артгрупи належатиме підтримка посиленого батальйону бойовиків, розгорнутого в другому ешелоні між Дебальцевим і Вуглегорськом», – сказав Тимчук.

Карта АТО: ситуація на сході України станом на 5 липняСитуація на сході країни на 00:00 5 липня 2016 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Він також зазначив, що терористи нарощують сили й засоби на приморському напрямку зі створенням конфігурації: ближче до переднього краю винесені позиції підрозділів із місцевих бойовиків, а два раніше створених райони оборони противника в Новоазовському районі в основному займають підрозділи регулярних ЗС РФ. «Характерно, що в цьому районі фіксується різке посилення сигналу мобільного зв'язку російських операторів (за рахунок установки додаткового обладнання)», – додав Тимчук.

Також нардеп заявив, що на Донбасі зростає кількість дезертирів із підрозділів бойовиків, які оперують на західному та північно-західному напрямках («1-й АК ДНР»). Тимчук також розповів, що в Кадіївці (Стаханов) місцеві «правоохоронці ЛНР» проводять масштабну операцію з «пошуку та вилучення в населення нелегальної вогнепальної зброї та боєприпасів». Під цим приводом проводяться масові арешти представників місцевого населення, сказав Тимчук і підсумував, що серед місцевих мешканців ходять чутки, що ця операція викликана побоюваннями керівництва «ЛНР» бунту або повстання через невдоволення населення «новою владою».

Нагадаємо, за минулу добу бойовики 61 раз обстріляли позиції ЗСУ на сході України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: