Чи спустять на гальмах справу Онищенка? Експерт

Читать на русском
Ігор Петренкоексперт МЦПД

У поданні ГПУ щодо Онищенка дуже мало реальних фактів і дуже багато порожньої інформації, загальних фраз, не підтверджених жодними доказами.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політичний експерт Ігор Петренко, аналізуючи ситуацію з «газовою справою» нардепа Онищенка та голосування за зняття з нього недоторканності.

«З юридичної точки зору, подання є «сирим» та підготовлене погано. Підстав голосувати за нього небагато й депутати зможуть поставити безліч питань, що ще раз доведе, що на цей матеріал спиратися не можна, щоб зняти недоторканність», – розповідає Петренко.

Як пояснює політичний експерт, у цій справі є два варіанти розвитку подій, оскільки Президенту в будь-якому разі потрібні голоси «Волі народу» та «Відродження», тому що для ухвалення рішення без їхньої підтримки не буде навіть простої більшості.

«Не кажучи вже, якщо Президента «дотиснуть» із децентралізацією та «особливим статусом» Донбасу», – підкреслив він.

«Батьківщина» готова позбавити Онищенка недоторканностіПостанова про зняття недоторканності з Онищенка зареєстрована в Раді й завтра буде розглянута в першу чергу.

Тому, на його пдумку, зараз потрібно або залякати депутатів і зробити зі справи Онищенка «показовий виступ», щоб депутати боялися та голосували, або навпаки – спустити на гальмах цю справу, щоб ті депутати, які орієнтуються на Онищенка, голосували.

«Грубо кажучи, (треба депутатів – Ред.) тримати на «гачку» для того, щоб більше контролювати та мати відповідні голоси», – вважає Ігор Петренко.

Як припускає політичний експерт, навряд чи набереться достатня кількість голосів для зняття недоторканності.

«Занадто багато поставлено на карту, занадто багато людей замішано й позиція його самого говорить про те, що, напевно, все ж таки хтось є за Онищенком, хто піде до кінця. Скоріш за все, незабаром буде загасання цієї справи», – спрогнозував ситуацію Ігор Петренко.

Як відомо, Олександр Онищенко в неділю, 3 липня, перебував у Москві, де дивився футбольний матч між збірними Франції та Ісландії. За інформацією ЗМІ, депутат не повернувся до Києва.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: