«Галопом скаче до Києва». Соцмережі відреагували на зняття недоторканності з Онищенка

Читать на русском

Верховна Рада схвалила арешт нардепа Олександра Онищенка, якого звинувачують в створенні газових схем на ПАТ Укргазвидобування. Українці прокоментували рішення народних депутатів.

Верховна Рада схвалила зняття депутатської недоторканності з фігуранта справи про розкрадання в ПАТ «Укргазвидобування» Олександра Онищенка.

Крім позбавлення недоторканності, генеральним прокурором на голосування також були винесені подання про притягнення нардепа до кримінальної відповідальності та про його затримання й арешт. Всі три постанови набрали понад 260 голосів.

Гучна корупційна справа вже не вперше стає головною темою дня. Політики, експерти та прості користувачі соцмереж уже діляться на своїх сторінках думками й жартують про те, що народний обранець мав достатньо часу для того, щоб виїхати з країни та уникнути покарання. «Слово і Діло» зібрало найцікавіші коментарі українців.

Народний депутат Мустафа Найєм на своїй сторінці в Facebook зазначив, що хоча сам Онищенко зміг втекти, його активи в разі доведення провини будуть конфісковані на користь держави, а колишній «регіонал» – оголошений у міжнародний розшук.

Світлана Заліщук, депутат від фракції «БПП», похвалила НАБУ та Антикорупційну прокуратуру й знову нагадала про необхідність обмеження депутатської недоторканності, щоб такі, як Онищенко, не мали можливості втекти.

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука до всього поставився скептично й опублікував кілька запитань до Верховної Ради, НАБУ та ГПУ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: