В ГПУ розповіли, що зроблять з Онищенком після того, як Рада розв’язала їм руки

Читать на русском
Онищенка можна притягнути до відповідальності заочно та конфіскувати все його майно, повідомили в Генеральній прокуратурі України.
Юрій Луценко

Генеральна прокуратура найближчим часом розпочне процедуру державного та міжнародного розшуку Олександра Онищенка, з якого сьогодні зняла депутатську недоторканність Верховна Рада.

Про це повідомила прес-секретар Юрія Луценка Лариса Сарган, передає «Слово і Діло».

«Якщо Онищенко ухилятиметься від суду, він буде оголошений у розшук, а в разі, якщо найближчим часом не з'явиться в Україні, законодавство дозволяє притягнути його до відповідальності заочно та конфіскувати все його майно», – процитувала Сарган слова генпрокурора в своєму Facebook.

Крім того, як повідомив Луценко, в пов’язаних з Онищенком фіктивних підприємствах наразі проводиться 21 обшук.

Пинзеник звернувся до НАБУ через заяву Лещенка про підкуп комітетуНАБУ має розпочати розслідування за заявою нардепа Сергія Лещенка про підкуп членів регламентного комітету.

«Тому в поданні йдеться про невстановлених поки слідством осіб, у тому числі керівництва ПАТ «Укргазвидобування». Генпрокурор також обіцяє найближчим часом підписати проект підозри нардепу від «Волі народу» Олександру Онищенку», – написала Сарган.

Щодо того, чи вдасться знайти Онищенка й екстрадувати його з-за кордону, Луценко висловив сподівання, що будь-яка країна співпрацюватиме з Україною в цьому питанні. Навіть якщо Онищенко захоче поїхати на Олімпіаду в Ріо-де-Жанейро, ГПУ його там знайде, пожартував генпрокурор.

«У нас хороші відносини з Бразилією. Я як міністр внутрішніх справ підписував відповідну угоду з Бразилією. Думаю, що будь-яка країна, крім Російської Федерації, яка свідомо й відверто порушує всі міжнародні закони, буде співпрацювати з нами щодо видачі Онищенка», – сказав він журналістам.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: