Геращенко та Мураєв не підтримали зняття недоторканності з Онищенка (доповнено)

Читать на русском
Народні обранці Антон Геращенко та Євген Мураєв провалили свої обіцянки щодо зняття недоторканності з нардепа Онищенка.

Народні депутати Антон Геращенко та Євген Мураєв були відсутні під час голосування за зняття депутатської недоторканності з їхнього колеги, члена депутатської групи «Воля народу» Олександра Онищенка.

В разі наведення достатніх аргументів і доказів у поданні Генеральної прокуратури, депутати обіцяли проголосувати «за», але сьогодні були відсутніми в Раді, пише «Слово і Діло».

Так, 5 липня 2016 року Верховна Рада України проголосувала за зняття недоторканності та дала дозвіл на арешт нардепа Олександра Онищенка.

Через відсутність Геращенка та Мураєва в парламенті їхнім обіцянкам надається статус «не виконано».

Однак, за словами нардепа від фракції «Народного фронту» Андрія Тетерука, його колега по політсилі має поважну причину. За його інформацією, Геращенко наразі перебуває на саміті ОБСЄ в Тбілісі.

Нагадаємо, 16 й 28 червня нардепи Антон Геращенко та Євген Мураєв відповідно пообіцяли проголосувати за зняття депутатської недоторканності з Онищенка, якщо докази, надані Генпрокуратурою, будуть переконливими.

Згідно з рейтингом «Слова і Діла», рівень відповідальності Євгена Мураєва становить 50%. Всього депутат дав 18 обіцянок, з яких 9 виконав, 4 – провалив, а ще 5 – перебувають у процесі виконання.

Водночас його колега Антон Геращенко дав 53 обіцянки, виконавши з них трохи менше половини – 22, а 18 – провалив. Ще 13 зобов'язань нардепа перебувають у процесі виконання. Рівень його відповідальності – 42%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: