Гройсман розповів, скільки фінансової допомоги Україна очікує отримати цього року

Читать на русском
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що Україна цього року розраховує на 12 млрд доларів фінансової допомоги.
Володимир Гройсман

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що очікує на отримання фінансової допомоги на суму 12 мільярдів доларів, а також на поліпшення інвестиційного клімату в країні.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це він розповів у інтерв'ю Bloomberg.

Прем'єр-міністр України повідомив про очікування отримання 12 млрд доларів міжнародної допомоги цього року й сказав, що його Кабмін готується вирішити суперечливе питання пенсійної реформи.

Названа Гройсманом цифра включає в себе понад 4 млрд доларів трансфертів із Міжнародного валютного фонду, а також двосторонню допомогу від союзників, таких як США.

«Програма МВФ працює для нас. Звичайно, ми страждаємо від хвороби під назвою «популізм». Вони (популісти – Ред.) кажуть, що МВФ поганий, і вони демонізують його, але ми будемо інформувати людей, що МВФ рекомендує та чому», – сказав прем'єр.

В липні Україна отримає мільярд доларів від МВФ – ГонтареваГлава Національного банку Валерія Гонтарева назвала дату надання траншу від МВФ і його суму.

Гройсман також додав, що наявна пенсійна система, в рамках якої деякі професії, такі як шахтарі та прокурори, можуть вийти на пенсію рано, є дуже хворою, і що через неї громадяни отримують мінімальні пенсії, на які вони ледь виживають. «Нам потрібно змінити цю систему», – додав глава уряду.

«Ми вважаємо, що процентні ставки будуть скорочені й будуть доступні для ведення бізнесу. Ми сподіваємося, що регулятор (НБУ) восени полегшить контроль за рухом капіталу. Це поліпшить інвестиційний клімат», – підсумував Гройсман.

Нагадаємо, 2 липня міністр фінансів України Олександр Данилюк заявив, що підписання меморандуму з МВФ про виділення країні чергового траншу – питання декількох днів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: